Acum citești
Se putea foarte bine

Se putea foarte bine

foarte bine

Se putea foarte bine. Se putea foarte bine ca, în timpul unei emisiuni cât se poate de banale de la un post local de televiziune, moderatoarei să-i curgă sânge din nas. „E de la Olynth. Și mi-a zis Cati că-mi face sensibilitate. Ei i-a făcut sensibilitate.”

Se putea foarte bine ca băieții din regie să dea publicitate. „Nu ne așteptam, dar eram pregătiți. Spot-ul de 3 minute cu bijuteriile de la italieni, hai, bagă mare.”

Se putea foarte bine ca tu să fi avut 3 zile libere, cumva, de la serviciu. Se putea ca acel moment să te fi prins în fața micului ecran, pe calota căruia se odihnea un milieu. Se putea să fi fost la Târgoviște, în casa copilăriei tale. Mama ta gătea o ciorbică extraordinară, „căreia eu, la final, îi pun o lingură de smântână și o mai dau o dată în fiert.”

Se putea, în toropeala acestei realități bizare, să te apuce gândul de însurătoare cu Corina, zisă și Cici. E o fată admirabilă, e blondă, isteață și excepțional de comună. Se putea să suni la numărul afișat pe ecran și să comanzi „acum”. Până la urmă, ai și tu o vârstă. Se putea să te întorci la București și s-o ceri pe Cici. Pentru tine, dragostea mea.

Se putea ca ea să fi avut o zi cam proastă la serviciu și să accepte. Din O-cea-nul Pa-ci-fic… Se putea o casă nouă, mai mare, ca pentru bebelușul ce va să vină, o plăntuță nouă (un bonsai superb, l-am luat din Afi), o mașină nouă, tot tacâmul vieții de la 9 la 5, cu un weekend de muncă pe lună – „ți-l alegi tu când vrei!” –, credit la bancă și două concedii pe an (vrei să mergem astea 3 zile pe Valea Prahovei?), oh, da, cât de bine se putea. Și totuși.

Și totuși să zici merci că fetele de la TV nu răcesc defel, că băieții din regie nu-s niciodată pregătiți (regia, mă bagă și pe mine cineva-n seamă? alo, măi regia?!), că dacă erau pregătiți, nu se întâmpla (ca un făcut, băi nene!), că italienii zilelor noastre prea rar manțocăresc bijuterii, cum nici mamele nu-și mai pierd vremea cu perișoarele, iar milieurile și Corinele și copiii, dragă, mai ales copiii, nu se mai poartă. Deci, nu se putea. Dar, cum să-ți spun eu ție, nu se putea foarte bine.

Vezi comentariile (0)

Lasă un gând

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.


© 2019-2022 Mezanin | Un proiect susținut de CONNECTARTS

Înapoi la etaj