Acum citești
Ziua de azi nu se mai ține

Ziua de azi nu se mai ține

ziua

N-ai aflat?! Îți spun eu. Au dat peste tot. Radio, TV, behăie și netu’, tot. La mine-n zonă e unu’ cu megafonu’ care face înconjurul cartierului și strigă: „Lume, lume, s-a anulat! Ziua de azi, 4 noiembrie, nu se mai ține.” Da. Mă așteptam, sincer. Eu, într-un fel, mă bucur. Aveam un job nasol azi. Trebuia să-i fac poze lu’ una tocmai lângă linia de cale ferată de pe Bulevardu’ Poligrafiei. Și-acuma stau acasă. Am pâine, am apă, am tot ce-mi trebuie. Eu sunt ok. Am vorbit cu Cami, în schimb.

Nu prea bine, era cam supărată. Trebuia să moară azi. Da. Se îneca cu o măslină, era ceva foarte simpatic. Stilu’ ei. Își luase special liber de la serviciu. Măcar atât puteau să facă. Anunțau de ieri și nu era nicio problemă. Greșeala a fost că au anunțat astăzi pentru astăzi, ca nelumea. Nu se face. Depinde. Grecu’ voia să-și înșele nevasta, evident că asta a aflat și e scandal mare la ei. Toni trebuia să aibă o revelație. La anu’ pe vreme asta am fi fost la ea în bungalou. Filipine. Gabi, măi! Stai să-ți zic. Culmea culmilor. Pe asta a prins-o anunțul la loterie, își ridica banii. 5 din 6. Erau niște miișoare bune. Când să dea cu subsemnatul, pac, anunțul! 2 minute dacă se mai întârzia și era arhisuficient, țopăia într-un picior. Crunt.

Chiar, tu? Cum? N-am înțeles. Cum adică „nimic”? Pe azi, da. Nu te cred că nimic. Și la destin? Tot nimic? Nu, asta nu, dă-mi voie să nu te cred. Băi, vezi că e grav. Nu, nu mă înțelegi. Nimic fac eu, care aveam ceva de făcut și s-a anulat. Nimic fac Toni, Gabi… Grecu’, poftim. La limită, dar se pune. La tine e groasă… Zău. Cum de ce? Tu ieși pe minus cu o zi, fetiță! E caz de Minister. Fii atentă, nu te îngrijora, o rezolvăm. Știu eu pe cineva care se ocupă…

Fii atentă cum facem. Dai calendaru’ cu o zi înainte. Faci așa peste tot: televizor, telefoane, fax, microunde. Urmă să nu fie. Când ai terminat, iei două somnifere și te culci. Dormi buștean până mâine, nu te duci la baie nici dacă-ți vine. Mâine – dar să fie mâine, mâine, nu la noapte – te trezești absolut normal și firesc și mă suni. Iar eu îl sun pe tip. Hai, fugi!

Vezi comentariile (0)

Lasă un gând

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.


© 2019-2022 Mezanin | Un proiect susținut de CONNECTARTS

Înapoi la etaj